Uređenje

Foto - Dječji vrtić Varaždin ima najljepši školski vrt, dodatno uređenje za iduće natjecanje već je krenulo

Objavljeno: 08.04.2024. 14:06

Zadnja izmjena: 08.04.2024. 14:06

Foto: Lidija Filipović

Gradska tvrtka Parkovi i Dječji vrtić Varaždin - objekt Kućan nastavili su danas suradnju na hortikulturnom uređenju vrtićkog dvorišta sadnjom grmlja, nakon što je taj vrtić dobio ove godine priznanje za najljepši školski vrt HRT-a i Ministarstva zanosti i obrazovanja.

Događaju je nazočio i predjsednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, čestitavši djelatnicima dječjeg vrtića i Parkova na nagradi, koja je dobivena među 100 prijavitelja na natječaj.

- I u narednim godinama, i u ovoj i u sljedećoj godini ćemo se prijavljivati na takve natječaje ne samo zbog nagrada, nego zbog djece, da ona mogu kroz praktičnu primjenu znanja naučiti u praksi kako treba čuvati prirodu, kako treba uzgajati biljke, stabla i sl. - izjavio je Lukavečki.

'Ove godine novi sadržaji'

Direktorica Parkova Jelena Sekelj istaknula je dobru suradnju s vrtićem prijašnjih godina te čestitala na nagradi pa najavila i nove projekte u objektu. 

- Mi kad smo u Parkovima čuli da je ovaj vrtić dobio nagradu odma smo rekli idemo smisliti nešto novo i natjecati se i sljedeće godine, natječaj je otvoren. Odlučili smo u dogovoru s voditeljem da ovdje zasadimo grmlje, pomoći ćemo im sa pripremom visoke grede i zasaditi i heljdu, kamilicu i suncokret, a donijeli smo im i nekoliko trajnica i mješavinu sjemena za cvjetnu livadu.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Helena Vidović istaknula je kako je vrtićki objekt Kućan izgrađen 2020., a u njemu je smješteno 60-ak djece. Na kraju, zahvalila je Parkovima na projektima koje provode.

Komentari