Sjevernohrvatske putopisnice

Foto - U Općini Petrijanec predstavljenja knjiga Lukavečkog o životu i običajima s područja Županije

Objavljeno: 25.03.2024. 10:00

Zadnja izmjena: 25.03.2024. 10:04

Knjiga 'Oteto zaboravu-sjevernohrvatske putositnice' autora Martina Lukavečkog predstavljena je u petak u Petrijancu mještanima te Općine te župljanima župe Svetog Petra i Pavla apostola Petrijanec, izvijestili su danas iz Općine Petrijanec.

Nazočne je pozdravio načelnik općine Petrijanec Željko Posavec, a predstavljanje knjige moderirao novinar Goran Mališ, direktor turističke zajednice Varaždinske županije.

Riječ je o novinarsko-publicističkoj monografija o životu, profanim i sakralnim građevinama, raznolikim običajima i legendama najviše s područja Varaždinske županije. Knjiga sadrži tristotinjak stranica, šezdesetak je reportaža ilustrirano sa 450 fotografija. Kako pišu recenzenti knjige, akademik Dragutin Feletar i profesori Marijan Kraš i Ivan Pranjić, riječ je o pravom "vatrometu kajkavštine, kako to polazi za rukom samo ponajboljim kajkavskim piscima".

Književnu večer nastupom su upotpunili članovi KUD-a Petrijanec. Članice vokalne skupine 'Erato' izvele su pjesme 'Kaj' i 'Vužgi jednu luč', a tamburaška sekcija prodrmala je dvoranu 'Savskim valovima' i 'Prigorskom polkom'.

Komentari