Dobar nastup varaždinskih kajakaša na izbornim utrkama

Objavljeno: 11.04.2011. 09:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Protekli vikend održana su izborna natjecanja za sastav reprezentacija Hrvatske i Slovenije u kajaku i kanuu na divljim vodama. Nastupili su i varaždinski kajakaši i kanuisti.

U sprintu na srazi dužine 400 metara na rijeci Kupi Emil Milihram u kanuu jednosjednu podijelio je treće mjesto s Igorom Gojićem iz zagrebačkog Končara, dok se Varaždinac Robert Rauš plasirao na 7. mjesto. U konkurenciji  juniora Dino Bužić je zauzeo četvrto mjesto.

U konkurenciji kanu dvosjeda Elvis Sanjković i Siniša Martinčević zauzeli su prvo mjesto, a na treće mjesto plasirali su se Matej Herkov i David Rožmarić. U konkurenciji juniora u kajaku jednosjedu Matej Herkov zauzeo je 4. mjesto, David Rožmarić bio je 11., Antonio Hiržin 21., Damian Kukec 23., a Matija Fadiga plasirao se na 30. mjesto. U konkurenciji juniorki  Mia Fadiga zauzela je 11. mjesto.

Drugi dan natjecanja vozio se klasični spust na stazi dužine 4 kilometra. U konkurenciji kanu jednosjeda kod seniora Emil Milihram zauzeo je drugo mjesto iza reprezentativnog kolege Igora Gojića, a Robert Rauš i junior Dino Bužić plasirali su se na 5. mjesto.

U konkurenciji kanu dvosjeda Elvis Sanjković i Siniša Martinčević ponovili su rezultat iz sprinta i osvojili prvo mjesto. U konkurenciji juniora u kajaku jednosjedu Matej Herkov popeo se na postolje osvojivši treće mjesto, David Rožmarić bio je 10., Antonio Hiržin 20., a Damian Kukec natjecanje je završio na 23. mjestu. U konkurenciji juniorki  Mia Fadiga zauzela je 10. mjesto.

Održano je i natjecanje u slalomu gdje je u konkurenciji kajaka jednosjeda kod juniora  Matej Herkov zauzeo 15. mjesto, Antonio Hiržin 27., David Rožmarić  30.,  Damian Kukec 35., a Matija Fadiga plasirao se na 36. mjesto. U konkurenciji juniorki  Mia Fadiga zauzela je 12. mjesto. U konkurenciji kanu jednosjeda kod   juniora Dino Bužić je zauzeo 13. mjesto.

Ostvareni rezultati odlična su najava za sljedeća natjecanja, a za varaždinske kajakaše nema predaha jer već u utorak Emil Milihram i Matej Herkov odlaze sa reprezentacijom Republike Hrvatske na prve dvije utrke Svjetskog kupa koje će se održati u mjestu Sort u Španjolskoj.



Komentari