općina petrijanec

Dođite na humanitarni božićni sajam 'Budi Tinov novi korak' u Petrijancu

Objavljeno: 21.12.2022. 09:54

Zadnja izmjena: 21.12.2022. 09:54

Foto: Ilustracija

Sutra, 22. prosinca 2022. u 16:00 sati u Dvorani Osnovne škole Petrijanec, u organizaciji OŠ Petrijanec, održati će se božićni sajam na kojem će se prikupljati donacije za malenog Tina koji će se sa svojim roditeljima odazvati ovom događaju.

Inae, Tin je rođen s rijetkom mišićnom bolešću Artogripozom. Bolest se manifestira ukočenošću zglobova, skraćenim tetivama i slabom pokretljivošću mišića. Tinu je ova bolest zahvatila obje ruke i obje noge. Do sada je imao tri operacije, a najavljena je još jedna za godinu dana - operacija koljena. Liječenje je dugotrajno i kompleksno. S terapijama je počeo u najranijoj dobi jer je AMC teška tjelesna invalidnost i nužno je svakodnevno provoditi vježbe radi održavanja pokretljivosti zglobova. Tin se liječi u Aschau im Chiemgau kod dr. Dusse.

- Tin se izborio za svoje prve samostalne korake uz ortoze, koje nosi 24 sata, a koje je potrebno mijenjati kako rastu njegove nožice što iziskuje velike financijske izdatke. Svoje prve korake Tin je napravio upravo radi ljudi velikog srca, a Tinov svaki novi korak možemo biti i mi - navode iz Općine.

Komentari