Ne propustite

Dođite na humanitarnu Petrijanečku jesensku večer, evo kakav je program pripremljen

Objavljeno: 19.10.2023. 11:53

Zadnja izmjena: 19.10.2023. 12:00

Foto: Arhiva

U subotu Općina Petrijanec u suradnji s članovima Mjesnih odbora te udrugama, organizira manifestaciju pod nazivom 'Petrijanečka jesenska večer' koja će se održati na Trgu Svetog Petra pod šatorom.

Uz kestene te tradicionalna jela i slastice ovoga kraja, posjetitelji će moći kušati specijalitete koje će pripremiti petrijanečki lovci (gulaš) te ribiči (papaline i šaran na rašljama), udruga maškara Petrajski kurent (langoši), Košarkaški klub 'Varteks' (palačinke), mjesni odbori (odojak, hamburgeri, kobasice), Lovište Zelendvor (paprikaš od fazana na Bombellesov način s knedlama), Udruga branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Vidovec (sarma), Udruga vinogradara “VINEA” Vinica, dok će se UDVDR Ogranak Varaždin, klub Petrijanec i Udruga veterana 7. gardijske brigade 'Puma' pobrinuti za vruće pečene kestene.

Uz to, moći ćete probati i domaće proizvode lokalnih poljoprivrednih gospodarstava te članova udruga s područja općine. Biti će tu i tradicionalnih slastica, štrukli i kolača kao i prodaja rukotvorina i radova.

Program započinje u 16 sati nastupom Dječjeg vrtića 'Bambi' Petrijanec, učenika Osnovne škole Petrijanec i Varaždinskih možoretkinja. Nešto kasnije, u 17 sati, očekuje vas humanitarna predstava Kerekesh teatra pod nazivom 'Beba'. U 18 sati nastupom će se predstaviti KUD Općine Petrijanec.

U pripremi i realizaciji „Petrijanečke jesenske večeri“ sudjeluju udruge s područja općine. Sav prihod namijenjen je u humanitarne svrhe.

Komentari