VII. Državno natjecanje

DVD Donji Kneginec u samom vrhu najboljih ekipa iz cijele Hrvatske

Objavljeno: 03.10.2016. 20:24

Zadnja izmjena: 03.10.2016. 20:26

VII. Državno vatrogasno natjecanje za seniorske ekipe u muškim i ženskim kategorijama "A" i "B", završeno je u subotu, 1. listopada, na stadionu „Uljanik“ u Puli. Na natjecanju kroz sve kategorije nastupilo je ukupno 221 natjecateljsko odjeljenje, odnosno ukupno 2.210 vatrogasaca.

DVD Donji Kneginec zastupao je Općinu Kneginec i Varaždinsku županiju u najjačoj kategoriji muški "A", u kojoj su se pokazali kao najuspješnija varaždinska A ekipa osvojivši 14. mjesto u državi, a uz samo malo sportske sreće vrlo lako su se mogli plasirati i na međunarodnu vatrogasnu olimpijadu.

Ovogodišnje državno natjecanje je bilo specifično jer je po prvi puta uvedena samo jedna vježba na natjecanju (što nosi veći rizik) uz mogućnost treninga dan ranije, te dužim B cijevima koje su umjesto 15 bile duge 20 metara (što donosi puno više trke na stazi).

Vatrogasci DVD-a Donji Kneginec svoju vježbu na natjecanju izveli su za 35.50 sekundi, ali nažalost uz sitnu grešku koja je malo produžila vrijeme vježbe te donijela kaznenih pet sekundi. Štafetnu utrku na 400 metara s preprekama otrčali su glatko za 56.66 sekundi te su time sveukupno osvojili odlično 14. mjesto u konkurenciji od 58 ekipa iz cijele Hrvatske. Ovakav plasman donio je zlatnu učesničku medalju i potvrdio da ekipa spada u sam vrh najboljih ekipa iz cijele Hrvatske, a ujedno je ovo bio i najbolji plasman od svih ekipa iz Varaždinske županije u toj kategoriji.

Ekipa je cijelo vrijeme imala ogromnu podršku, pa je tako i na samo natjecanje stigao puni autobus navijača u pratnji općinskog načelnika Gorana Kaniškog.

Komentari