evo detalja

Potpisan ugovor, slijedi uređenje Dravske park šume u vrijednosti od pet milijuna eura

Objavljeno: 05.01.2024. 12:01

Zadnja izmjena: 05.01.2024. 12:01

Foto: Grad Varaždin

Gradonačelnik Grada Varaždina  Neven Bosilj potpisao je s Ministarstvom poljoprivrede Ugovor o osnivanju prava služnosti na šumi i šumskom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske u svrhu obavljanja turističke djelatnosti i sportsko rekreacijskog turizma za potrebe projekta InterACT Green.

Riječ je o području Dravske park šume na kojem Grad Varaždin kreće s uređenjem velike rekreacijske zone. Gradu Varaždinu odobren je projekt InterACT Green zajedno s partnerima Gradom Ludbregom, Fakultetom organizacije i informatike Varaždin, Hrvatskim šumarskim institutom, Javnom ustanovom „PRIRODA“ Varaždinske županije i Turističkom zajednica grada Varaždina. U tu svrhu bit će osigurano nešto više od 4 milijuna eura, što čini 80% bespovratnih sredstava od ukupno 5.1 milijuna eura, koliko je ukupan proračun projekta.

Od ukupnog odobrenog iznosa sufinanciranja projekta, Gradu Varaždinu je za provedbu projektnih aktivnosti izravno dodijeljeno 3.6 milijuna eura (71,5%), dok se preostala vrijednost odobrenog iznosa sufinanciranja razmjerno raspoređuje između projektnih partnera. Revitalizacija šume temeljna je okosnica ovog projekta sa ciljem oplemenjivanja područja uređenim urbanim zelenim javnim prostorom Ovako uređena šuma pruža građanima mogućnost za provođenje vremena u prirodi, šetnju, trčanje, biciklizam, piknik ili druge aktivnosti na otvorenom. Provedba projekta počinje 1. ožujka 2024. godine, a provodit će se tri i pol godine. 

Komentari