Grad Ivanec

Foto - Dodijeljene stipendije Grada Ivanca, raspisat će se novi natječaj za još 13 stipendija

Objavljeno: 24.12.2023. 09:18

Zadnja izmjena: 24.12.2023. 09:18

Studentima s područja Grada Ivanca uručeni su ugovori o stipendiranju u novoj ak. godini 2023./2024., a svečanost je održana u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec.

Ugovore je studentima uručio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić. Budući da je i sam pripadnik mlade generacije, temeljem vlastitog iskustva pozvao ih je da svoje vrijeme i rad, uz obrazovanje, posvete i društvenom angažmanu u udrugama, kao dodanoj vrijednosti koja uvijek puno nosi.

-Klubu mladih Ivanec uvijek je u potrazi za novim članovima i svi su dobro došli u nastojanjima da kreiraju i osmisle društveni život mladih. To više što se razmatra prijedlog da se iduće godine kod dodjele stipendija uvedu i dodatni bodovi za volontiranje – naglasio je.

Grad Ivanec će nakon blagdana raspisati još jedan natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Naime, od 46 dodijeljenih stipendija na temelju socijalnog statusa i uspjeha u školovanju, iskorišteno ih je 33 i to zato jer su studenti od njih odustali i odlučili se za državne stipendije, koje su financijski povoljnije.  Kako tih 13 stipendija ne bi ostalo neiskorišteno, Grad će objaviti novi natječaj za dodjelu stipendija, po drukčijim kriterijima i tako iskoristiti sredstva namijenjena stipendiranju studenata.

Komentari