novo vozilo nakon 40 godina

FOTO: DVD-u Lepoglava gradonačelnik Škvarić predao ključeve novog navalnog vozila

Objavljeno: 10.02.2020. 09:51

Zadnja izmjena: 10.02.2020. 09:51

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava je nakon više od 40 godina dobilo novo navalno vatrogasno vozilo, čije ključeve je gradonačelnik Marijan Škvarić društvu predao u subotu.

Gradonačelnik je tom prilikom istaknuo da kako bi vatrogasci što bolje radili svoj posao, moraju imati i vrhunsku opremu. - Mi smo im u tome pomogli nabavkom ovog vatrogasnog vozila čija vrijednost, zajedno s opremom koja se u njemu nalazi, doseže vrijednost od oko 2.4 milijuna kuna. Velika su to sredstva za Grad Lepoglavu no zahvaljujući tome što znamo odrediti naše prioritete i doseći postavljene ciljeve, danas imam čast i zadovoljstvo predati ključeve novog navalnog vozila – rekao je gradonačelnik  Škvarić.

- Trebalo je proći više od 40 godina da bi Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava dobilo novo navalno vozilo. Sretni smo zbog toga i svjesni da se bez podrške Grada i gradonačelnika to ne ni dogodilo – istaknuo je predsjednik DVD-a Lepoglava Damir Funda.

Za nabavku vozila podignut je kredit u iznosu od 1.8 milijuna kuna čiju će otplatu financirati Grad Lepoglava. Uslijedio je defile centrom Lepoglave u kojem su, predvođeni novim vatrogasnim vozilom i uz glazbenu pratnju Limene glazbe Lepoglava, bili vatrogasci i njihove kolege iz drugih vatrogasnih društava te gosti i uzvanici među kojima i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedjeljko Vukalović i general Mladen Markač.

Svečanost je nastavljena 122. sjednicom Skupštine DVD-a Lepoglava na kojoj je predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedjeljko Vukalović najavio da će DVD Lepoglava uskoro dobiti još jedno vatrogasno vozilo. Riječ je o novom kombi vozila koje je Vatrogasna zajednica Varaždinske županije nabavila zahvaljujući sredstvima dobivenima s državne razine, a koje je svojom odlukom dodijelila DVD-u Lepoglava.

Komentari