Maruševec

Foto - Folklorne skupine iz Poljske i Meksika oduševile u Maruševcu

Objavljeno: 14.07.2023. 19:59

Zadnja izmjena: 14.07.2023. 20:05

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Klaruš i Općine Maruševec, u sportskoj dvorani tamošnje osnovne škole održan je program u sklopu 2. Međunarodnog folklornog festivala COFA, na kojem su uz domaćina nastupile i plesne skupine iz Poljske i Meksika, objavljeno je danas iz te općine.

Bila je to prilika i da se gosti upoznaju sa tradicijskom baštinom, jelima te rukotvorinama vrijednih ljudi maruševečkog kraja, što su predstavljale Udruga žena Maruša te Udruga žena Jurketinec. Kroz izložbe Rudnici Ladanja i Brodarovca te ilustracije Slavenskog folklora publici su se predstavile autorice Anica Šimunec i Sanja Kolenko, dok je KUD „Klaruš“  prezentirao je maruševečku narodnu nošnju te jurjevske običaje svog kraja kroz kićenje Jure Zelenog.

Kuburaška udruga Maruševec pucanjem iz kubura najavila je folklorni program koji je potrajao gotovo dva sata. Uz mnogobrojnu publiku i udruge, festivalskom programu prisustvovali su i direktorica Turističke zajednice područja Sjever Zagorja Mirjana Koledić te predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Damir Šprem s vijećnicima.
 

Komentari