Grad Lepoglava

Foto - Gradonačelnikovim gulašem završio Međunarodni festival čipke

Objavljeno: 18.09.2023. 13:20

Zadnja izmjena: 18.09.2023. 13:21

Već tradicionalnim Gradonačelnikovim gulašom, u nedjelju je završio program ovogodišnjeg 27. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, na kojem su posjetitelji mogli razgledati čipke iz Lepoglave i čak osam europskih zemalja, izvijestili su danas iz Grada.

Poslijepodnevni program u nedjelju, započeo je godišnjim koncertom Limene glazbe Lepoglava s kojom je nastupio i Puhači orkestar Alples iz slovenske općine Železniki te Narodna glazba TKD Ivanjkovci iz Ormoža, navodi se u priopćenju.

- Lepoglava je u protekla tri festivalska dana doista bila čipkarsko središte Europe. Univerzalnu ljepotu lepoglavske čipke prepoznao je i UNESCO, koji je lepoglavsku čipku 2009. godine uvrstio na svjetsku listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. No, s našim prijateljima nije nas povezala samo čipka, nego i glazba, o čemu najbolje svjedoči upravo dugogodišnja suradnja s Općinom Železniki. Spojili su nas glazba i glazbenici, jer su se najprije povezale dvije izvrsne limene glazbe, a onda je ta suradnja prerasla u suradnju naših gradova Lepoglave i Železniki - istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić na koncertu limene glazbe.

Festival čipke završen tje radicionalnim Gradonačelnikovim gulašem.

Komentari