grad lepoglava

Foto - Izaslanstvo Grada Lepoglave položilo vijence povodom blagdana Svih Svetih

Objavljeno: 01.11.2023. 10:06

Zadnja izmjena: 01.11.2023. 10:06

Foto: Grad Lepoglava

Uz sjećanje na sve preminule građane, povodom blagdana Svih Svetih u Gradu Lepoglavi poseban je počast odana poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama fašizma.

Izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem te članovi Udruge antifašista i antifašističkih boraca iz Lepoglave položili su vijence i upalili svijeće kod spomen obilježja na Spomen groblju u Lepoglavi.

– Ovih dana prisjećamo se svih onih kojih više nema među nama. Prisjećamo se i žrtava fašizma stradalih iza zidina ustaškog logora u Lepoglavi kao i svih antifašista koji su svoje živote dali u borbi protiv tog zla. Njihova se žrtva ne smije zaboraviti – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Vijenci su položeni i kod spomen obilježja poginulim antifašistima u Kamenici i Višnjici. U nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga, članova Gradskog vijeća i mjesnih odbora kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi, uz zvuke mirozova i  molitvu koju je predvodio vlč. Nenad Piskač, položen vijenac i upaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje s područja Grada Lepoglave.

Istovremeno, vijenci su položeni i svijeće upaljene kod spomen obilježja i na grobovima poginulih hrvatskih branitelja u Kamenici i Višnjici. Uz predstavnike Grada Lepoglave to su učinili i članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici braniteljskih udruga.

Komentari