općina petrijanec

Foto - LAG Sjeverozapad održao predavanje za poljoprivrednike i u Petrijancu

Objavljeno: 09.03.2023. 10:40

Zadnja izmjena: 09.03.2023. 10:40

Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad je zajedno s Ministarstvom poljoprivrede i Općinom Petrijanec organizirala još jedno aktualno predavanje za poljoprivrednike.

Na odlično posjećenom predavanju, koje je održano u Društvenom domu u Petrijancu, voditelj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad Mario Željezić poljoprivrednim proizvođačima s područja ove općine predstavio je novosti koje poljoprivrednike očekuju u novom programskom razdoblju. Tom su prigodom predstavljeni i uvjeti za novi natječaj koji je raspisao LAG Sjeverozapad za Tip operacije 6.3. - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. 

Na predavanju u Petrijancu je o novom programskom razdoblju te uvjetima za ostvarivanje potpora kao i obvezama korisnika u novom programskom razdoblju do 2027. godine govorila dr. sc. Mara Bogović iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede.

Poljoprivrednicima se, između ostalih, na ovom predavanju obratio i Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec, koji je istaknuo značaj poljoprivredne proizvodnje za ovu općinu u kojoj je aktivno 396 poljoprivrednih gospodarstava.

Komentari