Varaždinska županija

Foto - Ove općine dobit će nova vatrogasna vozila, ukupna vrijednost je 825 tisuća eura

Vozila će se preusmjeriti prema onim općinama čija vatrogasna društva u protekle tri godine nisu dobila vozilo...
Objavljeno: 04.12.2023. 09:31

Zadnja izmjena: 04.12.2023. 10:27

Foto: Varaždinska županija

Hrvatska vatrogasna zajednica, u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije – Uprave za potpomognuta područja priprema projektni prijedlog za provedbu operacije 'Jačanje kapaciteta za protupožarnu zaštitu na brdsko-planinskom i potpomognutom području'.

Operacija se odnosi na jačanje odgovora na klimatske promjene vezano uz šumske požare te je Hrvatska vatrogasna zajednica temeljem kriterija odredila prijedlog okvirne raspodjele po županijama. Za Varaždinsku županiju namijenjeno je 7 pick-up vatrogasnih vozila te jedna auto-cisterna, ukupne vrijednosti oko 825 tisuća eura s PDV-om. Vozila će se preusmjeriti prema onim općinama čija vatrogasna društva u protekle tri godine nisu dobila vozilo. Prijedlog je da pick-up vozila ovog puta budu namijenjena vatrogascima s područja općina Ljubešćica, Donja Voća, Sveti Đurđ, Breznica, Breznički Hum, Jalžabet i Klenovnik, dok bi se auto-cisterna preusmjerila prema Općini Mali Bukovec zbog izgradnje geotermalne elektrane i tamošnje pilane. 

- U posljednje tri godine na područje Varaždinske županije stiglo je s državne razine 14 vozila, odnosno 7 kombi vozila, 3 pick-up vozila, te četiri navalna vozila, a sada očekujemo novu isporuku, što govori da se vodi briga o zanavljanju vozila, opreme, uređenju vatrogasnih domova, a sve s ciljem podizanja kvalitete rada naših vatrogasaca – zaključio je varaždinski župan Anđelko Stričak.

Komentari