Donosimo detalje

U slijedećih nekoliko dana diljem županije organizirani programi fašnika, evo gdje

Objavljeno: 10.02.2024. 10:23

Zadnja izmjena: 10.02.2024. 10:35

Foto: Arhiva

Ovog se vikenda, a i idući tjedan, diljem županije u Općinama pripremaju razni programi za fašnik, od fašničkih povorki do dječjih fašnika. Detaljniji raspored povorki i programa donosimo u nastavku.

  • Novi Marof, 10. veljače

Danas, 10. veljače, djeca preuzimaju vlast u Novom Marofu. U 10 sati fašnička kolona sastavljena od 15 skupina formirat će se kod Dječjeg vrtića Novi Marof, od kuda kreće Zagorskom ulicom do Trga hrvatske državnosti na kojem će se ove godine održati završno predstavljanje. Za potrebe manifestacije, Zagorska ulica od križanja s Radničkom do križanja s Varaždinskom ulicom bit će zatvorena za promet od 10 do 13 sati. Organizator Dječjeg Fašnika v Marofu je TZ Grada Novog Marofa, uz pokroviteljstvo Grada Novog Marofa.

  • Lepoglava, 10. veljače

Umjesto u nedjelju, 11. veljače, ovogodišnji Dječji fašnik u Lepoglavi, bit će održan u danas, 10. veljače. Dan druženja pod maskama promijenjenje  zbog najavljene kiše, a izmijenjen je i program ove priredbe. Sudionici ovogodišnjeg Dječjeg fašnika u Lepoglavi, koji će u subotu početi u 13 sati, neće sudjelovati u povorci već će se okupiti na terasi restorana Ivančica i predstaviti svoje maske. Maskirani sudionici iz dječjih vrtića i škola predstavit će se kratkim programima, a nakon toga će umjesto spaljivanjem fašnika zimu otjerati na originalni način.

  • Kneginec, 13. veljače

Općina Gornji Kneginec u suradnji s Dječjim vrtićem Bubamara priređuje ples pod maskama i spaljivanje princa 'Fašnika', na fašnički utorak, 13. veljače u 16 sati na parkiralištu ispred dječjeg vrtića u Gornjem Knegincu.
Po završetku programa, svi posjetitelji pozvani su na tradicionalne krafne, slatkiše, kuhano vino i čaj.

  • Sveti Đurđ, 13. veljače

Povorka kreće 13. veljače u 11 sati od Osnovne škole, a pred domom slijedi velika fešta uz ples, pjesmu, fašničke svatove, spaljivanje fašnika i krafne za sve. Organizator je Općina Sveti Đurđ, a sudjeluju Dječji vrtić Suncokret, Osnovne škola Sveti Đurđ, Udruga žena 'Veliko srce', Udruga žena Hrženica te DVD Sveti Đurđ.

 

Komentari