prigodna svečanost

Foto - Ovi učenici su u prošloj školskoj godini pročitali najviše knjiga

Objavljeno: 07.11.2023. 12:20

Zadnja izmjena: 07.11.2023. 12:20

Već tradicionalno, Varaždinska županija je prigodnom svečanošću obilježila Dan hrvatskih knjižnica pa su tako knjigama nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola koji su u prošloj školskoj godini pročitali najviše knjiga iz fundusa školske knjižnice.

Njih je ukupno ove godine bilo 77, a pročitali su više od 2.000 knjiga. Jedna od njih je i učenica četvrtog razreda Srednje škole Novi Marof Sara Plantić koja je u prošloj školskoj godini pročitala 70 knjiga. Knjižničarka u Osnovnoj školi Trnovec Violeta Lukač pohvalila je dugogodišnju tradiciju Varaždinske županije o nagrađivanju čitatelja. Nagrade najčitateljima uručio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturi i sport Miroslav Huđek.

- Sve naše škole, osim Srednje škole Ludbreg i Glazbene škole u Varaždinu imaju knjižnice i knjižničare, tako da je i taj pedagoški segment ispunjen. Te dvije škole, zbog svojih prostorno-organizacijskih uvjeta imaju suradnju  s gradskim knjižnicama. Prigoda je ovo i da odamo priznanje i svim knjižničarima. Bez njih Varaždinska županija prije nekoliko godina ne bi mogla provesti projekt razmjene besplatnih udžbenika. Nabavili smo opremu, instalirali ju u našim knjižnicama i taj projekt je bio itekako uspješan, samo zato jer smo ga realizirali tamo gdje je to moguće: u knjižnicama i uz pomoć knjižničara - rekao je Huđek.

Uz nagrađivanje najčitatelja osnovnih i srednjih škola, Varaždinska županija dodijelila je nagrade i najčitateljima koje su predložile gradske knjižnice, a rekorder među njima je umirovljenik iz Ludbrega Krešimir Kovačić koji je pročitao 191 knjigu.

Komentari