oduševili publiku

FOTO Pijanistički bračni duo D&B među brojne koncerte diljem svijeta uvrstio je i varaždinsku Glazbenu školu

Objavljeno: 16.05.2018. 15:54

Zadnja izmjena: 16.05.2018. 16:12

Svoj doprinos proslavi 190. obljetnice varaždinske Glazbene škole dali su i mladi pijanisti Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek. Varaždinka i bivša učenica Glazbene škole, koja je svoje glazbeno obrazovanje stjecala na Moskovskom državnom konzervatoriju Petar Iljič Čajkovski te potom na Konzervatoriju u Lausannei i njezin suprug Bruno Vlahek, jedan od najmlađih studenata u povijesti Muzičke akademije u Zagrebu nastupaju zajedno kao D&B duo oduševljavajući publiku širom svijeta, a oduševili su i varaždinsku publiku.

Ovaj uspješan glazbeno-pijanistički bračni par otkrio je kako vježbaju svakodnevno, stalno se druže s klavirom koji im je životni suputnik, a kada pripremaju recitale i nove koncerte onda zajednički vježbaju na madridskom konzervatoriju na dva klavira. Nakon Varaždina, duo D&B putuje u Dubai gdje zatvaraju sezonu komornih koncerata u novoj operi. Popunjavaju već i posljednje slobodne termine koncerata za iduću godinu, a pripremaju se i za izdavanje novog zajedničkog nosača zvuka.

Brojna varaždinska publika srdačno je prihvatila mlade glazbenike i nagradila ih dugotrajnim pljeskom za njihovo izvođenje djela Schuberta, Saint-Saensa, Holsta, Solera, Kurtaga, Lutoslawskog, Debussya, Kabilja, de Falle i Piazzolle. Na koncertu je bio i španjolski veleposlanik u RH N. E. Eduardo Aznar Campos, čijim su dolaskom bili počašćeni i mladi pijanisti, kao i organizatori koncerta Glazbena škola u Varaždinu i Hrvatska glazbena mladež u Varaždinu. Za vrijeme svog posjeta Varaždinu Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek održali su i masterclass za učenike Glazbene škole s kojima su se i družili na glazbenoj tribini.

 

 

 

Komentari