Grad Ludbreg

Foto - Projekt energetske obnove dvorca Batthyany uskoro bi mogao biti odobren

Objavljeno: 24.09.2023. 18:17

Zadnja izmjena: 24.09.2023. 18:26

Iz Grada Ludbrega izvijestili su da im je ovih dana iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stigla obavijest da je projekt energetske obnove dvorca Batthyany, prijavljen za realizaciju kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti (NPOO), prošao prvu fazu.

- U postupku smo valorizacije i izgledno je da će projekt proći. Njegova je vrijednost 2,7 milijuna eura i dodatan je iskorak u vođenju brige o očuvanju baštine. Financirali smo izradu projektno tehničke dokumentacije i u 
suradnji s Hrvatskim restauratorskim zavodom kandidirali na NPOO poziv s velikim izgledima da prođemo – ističe gradonačelnik Dubravko Bilić.

Inače, Ludbreg u registru RH ima upisanih čak 17 kulturnih dobara, a među njima je i dvorac Batthyany, ali i Arheološki park Iovia, navodi se u priopćenju iz Grada.

- Ponosni smo što smo prije nešto više od dvije godine u Ludbregu otvorili Arheološki park Iovia, jedan od najvažnijih i financijski najvećih projekata za Grad Ludbreg. To je za nas bio prvi veliki prijavljeni projekt koji je pretvorio ovaj grad u grad europskih projekata. Projekt je odobren u vrijednosti od gotovo 18 milijuna kuna. Važnost projekta je s druge strane neprocjenjiva, jer time aktiviramo sve svoje turističke i gospodarske potencijale i prezentiramo Ludbreg kao jedno bogato mjesto – dodaje Bilić.
 

Komentari