općina bednja

Foto - Susret prijateljstva na hrvatsko-slovenskoj granici u Bednji

Objavljeno: 11.10.2023. 13:09

Zadnja izmjena: 11.10.2023. 13:21

Foto: Općina Bednja

U nedjelju je održan tradicionalan Susret prijateljstva na hrvatsko-slovenskoj granici kod kapelice sv. Augustina i sv. Magdalena na brdu Jamno u Općini Bednja.

Bednjanski načelnik Damir Poljak istaknuo je da je veza između dvaju prijateljskih naroda neraskidiva, a ulaskom Hrvatske u šengenski prostor stvorene su prilike za još čvršću i bolju suradnju na gospodarskom planu. Podsjetio je načelnik i kako su ljudi iz bednjanskoga kraja u davna vremena odlazili pješke do Maribora kako bi prodali svoje proizvode.

- Danas je, naravno, sve mnogo lakše i jednostavnije, a naša je želja sačuvati uspomenu na te dane, sjećati se svojih predaka, njihove muke i truda. Oni su utrli put ka toj suradnji i prijateljstvu, a mi činimo sve kako bi ga još i produbili, još se bolje upoznali i čvršće povezali – kazao je Poljak.

Ove godine na događanju su se okupili brojni mještani općina Bednja, Videm i Podlehnik. Na Susretu prijateljstva okupilo se više od 200 ljudi, među njima i župan Občine Videm Brane Kolednik i župan Občine Podlehnik Sebastian Toplak koji je okupljene pozvao na druženje i iduće godine, ali ovoga puta sa slovenske strane granice, u mjestu Pesak.

Komentari