Grad Novi Marof

Foto - Terenska intervencijska vježba 'Marof 2023' i 2. Memorijal 'Ivan Žugec'

Objavljeno: 17.10.2023. 09:06

Zadnja izmjena: 17.10.2023. 09:18

Foto: Grad Novi Marof

U organizaciji DVD-a Novi Marof i Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa održana je Terenska intervencijska vježba-natjecanje 'MAROF 2023' po 18. put, u sklopu kojeg se isto tako održao i 2. Memorijal 'Ivan Žugec'. 

Ukupno je bilo prijavljeno 26 natjecateljskih ekipa, a na terenu su se natjecale 24 ekipe iz Hrvatske, Češke i Slovenije. Zadaci koje su ekipe morale izvršiti uključivali su vatrogasni poligon, rad s hidrantom i gašenje pjenom, radove na vodi, transport unesrećene osobe iz kamenoloma i gašenje požara osobnog vozila.

Nagrade najboljima uručili su gradonačelnik Siniša Jenkač, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Novi Marof Nedeljko Vukalović, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Novi Marof Zdenko Lacković, zapovjednik DVD-a Novi Marof Ladislav Tuk te Igor Žugec, sin preminulog člana DVD-a Novi Marof, Ivana Žugeca, u čiju čast se i održava ovaj Memorijal. Najviše priznanje, prvo mjesto, osvojila je ekipa PGD Dragatuš iz Slovenije.

- Ovaj memorijal i ovo natjecanje pokazuje kako zajedništvo i predanost mogu prevladati sve izazove. Grad Novi Marof ponosno podržava vatrogasne ekipe te naglašava važnost ovih događanja za sigurnost naše zajednice - rekao je gradonačelnik Jenkač i čestitao svim ekipama na sudjelovanju.

Komentari