TENIS KLUB VARAŽDIN 1181

FOTO TK Varaždin 1181 izgradio teniski teren s brzom podlogom na kakvoj se igra US Open i drugi veliki svjetski turniri

Objavljeno: 17.09.2018. 15:35

Zadnja izmjena: 17.09.2018. 15:45

Foto: TK Varaždin 1181

Tenis klub Varaždin 1181 radi i trenira na dvije lokacije u Teniskom centru Igrec i na teniskim terenima pokraj Gradske sportske dvorane Vraždin. Upravo je na lokaciji kod GSD Varaždin zavšio s uređenjem novog terena koji ma ima vrlo traženo brzu podlogu na kakvoj se igra većina velikih tunrira u svijetu.

Lovro Juzbašić predsjednik TK Varaždin 1181 objasnio je zašto je klub krenuo u ovu investiciju.

- Naš klub ima oko 300 članova i moramo stalno tražiti nove terene. Od ovih 300 oko 100 članova su mladi koji su u jednosmjenskoj nastavi tako da su svi dosadašnji tereni prebukirani. Kod GSD Varaždin imamo u najmu tri terena i sada smo uredili teren s brzom podlogom. Tvrtka koja nam je radila teren sve je sastojke naručila iz SAD-a, a na takvom terenu se igra na US Open turniru i mnogim drugima. Imali smo sreću da dobijemo tvrtku koja ima puno iskustva s postavljanjem ovakvih podloga, oni su radili za ATP PBZ Zagreb Indoors, dva Davis Cup natjecanja te ukupno su uredili oko 50 terena. Važno je napomenuti da se moderan tenis u 70 posto slučajeva igra na ovakvim podlogama.

Kako ste isfinancirali izgradnju novog terena?

- Oko polovice iznosa isfinancirali smo mi sami, korisnici i voditelji svoji mprivatnim sredstvima. U drugoj polovici troškova pomogli su nam GSD Varaždin s uklanjanjem stare podloge i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina s mrežom i ogradom. 

Niste zainteresirani za neke druge lokacije u gradu, npr. Aquacity?

- Tamo su zapušteni tereni i jedno vrijeme se nije ništa znalo o tome, a nije bilo niti interesa da su nešto uloži u te terene. Veliki su troškovi grijanja balona, njih više nema nigdje. Ukupno nismo zainteresirani za tu lokaciju jer nam djeca na treninge dolaze biciklima pa su nam lokacije u gradu zanimljivije.

Kada je otvorenje terena i kada će se moći igrati na njemu?

- U srijedu u 11 sati je svečano otvorenje, a termini su skoro već popunjeni. Mi imamo nekoliko vrlo visokorangiranih mladih tenisača kojima je trening na ovoj podlozi izuzetno važan za dalji napredak. Najavili su nama se već i Željko Krajan i Marcos Baghdatis ali vjerojatno će biti i termina za one koji žele probati odigrati i na ovoj podlozi, samo neka se jave u klub. Ovo je sigurno isplativa investicija iako na prvi pogled nije nije tako veliki projekt.

Komentari