Vincekovo u Varaždinskim Toplicama

Foto - Topličanci tradicionalnim 'krštenjem' trsa ušli u novu vinogradarsku godinu

Objavljeno: 20.01.2024. 17:32

Zadnja izmjena: 20.01.2024. 18:05

U organizaciji Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice danas je, već tradicionalno, obilježen blagdan svetog Vinka, a proslavi su se pridružili toplička gradonačelnica Dragica Ratković, direktorica gradske Turističke zajednice Lana Husnjak i brojni građani.

Po riječima predsjednika Udruge vinogradara i voćara Josipa Posavca, prošla vinogradarska godina nije bila naročito dobra što se tiče količine, ali je zato kvaliteta vina bila vrhunska. 

– Mi vinari uvijek očekujemo dobru, rodnu godinu. Ova prošla nije bila baš nešto rodna, obilata količinom, ali je zato kvaliteta vina bila iznad svih očekivanja. Slično očekujemo i ove godine, ali se nadamo boljim vremenskim uvjetima i malo boljem urodu, a kvalitetu očekujemo uvijek dobru. Ove godine ima i malo snijega, to nam ide u prilog zbog samog trsa – kazao je Posavec.

Za odličnu atmosferu bio je zadužen sastav 'Podravski bandisti', a za dobru kapljicu i ukusna jela za sve goste pobrinuli su se domaćini, navode iz Grada Varaždinske Toplice.

 

 

 

 

 

 

Komentari