Grad Ivanec

Foto - U Ivancu uređen prilaz do građevinskih parcela u zoni Gmajne

Objavljeno: 03.08.2023. 17:52

Zadnja izmjena: 03.08.2023. 17:57

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, njegov zamjenik Marko Friščić i voditelj Ivkomove radne jedinice Održavanje i građenje Davor Galić obišli su danas novouređenu prometnicu u južnom dijelu nove građevinske zone Gmajna u Ivancu, u što je uloženo nešto više od 10.000 eura.

Ta je cesta jedna je od više budućih prometnica u stambenom dijelu zone Gmajna, u kojoj je trenutačno aktivno desetak gradilišta obiteljskih kuća, a u najavi je i otvaranje novih, navode iz Grada Ivanca. Cesta je proširena, solidno pošljunčana i utabana, čime je uređen kvalitetan prilazni put do novih privatnih građevinskih parcela. Uređeno je stotinjak metara puta, a izvedeni radovi vrijedni su 10.200 eura, navodi se u priopćenju. 

- S obzirom na visoki intenzitet gradnje, Grad Ivanec će sve prometnice u zoni Gmajna, uključujući i zapadni dio zone iza benzinske pumpe, urediti i održavati u kvalitetnom makadamusve dok se ne ispune formalni preduvjeti za početak gradnjecesta u punom profile – poručio je gradonačelnik Batinić. 

Po riječima Friščića, ove godine u planu je izrada glavnih projekata i rješavanje imovinsko – pravnih odnosa temeljem već ishođene lokacijske dozvole, a što će služiti kao podloga za nastavak radova na podzemnoj infrastrukturi (kanalizacija, vodovod, struja, DTK mreža i dr.). Grad u zoni Gmajna planira urediti 3 kilometra nove cestovne infrastrukture te time otvoriti ukupno 20-ak hektara novog atraktivnog građevinskog zemljišta, navodi se u priopćenju.
 

Komentari