Hotel Minerva u Varaždinskim Toplicama ovoga je tjedna, sve do petka, domaćin 13. Dana hrvatskog kulinarstva gdje se okupljaju kuhari i slastičari koji kroz natjecanja, predavanjima i radionicama pokazuju te razmjenjuju svoja iskustva i umijeća.
U sklopu manifestacije održano je i predavanje na temu čija je glavna tema bila Varaždinsko bučino ulje. Na samu radionicu prijavljeno je bilo ukupno 30 kuhara iz cijele Hrvatske, a sudjelovati su restorani koji imaju Michelin zvjezdicu ili pak preporuku - restoran Pelegrini iz Šibenika, restoran Yeny iz Tučepa, restoran Bedem iz Varaždina i restoran Mona Ami iz Velike Gorice. Radionicu su posjetili i župan Varaždinske županije Radimir Čačić i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević.
Danas je ujedno i posljednji natjecateljski dan ovogodišnjeg izdanja Dana hrvatskog kulinarstva. Kao perjanica kulinarskog natjecanja predstavit će se Jurica Obrol, chef šibenskog restorana Pelegrini i njegov pomoćnik Matija Roso, koji će svoje umijeće pokazati kao predstavnici Hrvatske na Europskoj selekciji za najprestižnije kulinarsko natjecanje Bocuse d'Or čije se finale održava svake dvije godine u Lyonu u Francuskoj pred više od pet tisuća gledatelja, te ga mnogi kuhari smatraju krunom svoje karijere.
Komentari