općina cestica

Foto - U župi Križovljan u općini Cestica zapaljena treća adventska svijeća

Objavljeno: 19.12.2023. 12:08

Zadnja izmjena: 19.12.2023. 12:08

Obred paljenja treće adventske svijeće u župi Uzvišenja Svetoga Križa održan je prošle subote s početkom u 17 sati, a sam obred i blagoslov u župnoj crkvi obavio je križovljanski župnik, Zorislav Šafran.

Nakon blagoslova zapaljenu treću adventsku svijeću na adventski vijenac postavljen pred crkvom u Radovcu, ponio je ministrant Jakov Majhen, a pjevanjem obredu su se, pod ravnanjem Gordane Kos Kolar, pridružile članice Ženskog pjevačkog zbora Stellarium KUD-a Općine Cestica. Uz brojne vjernike župe Uzvišenja svetog Križa Križovljan obredu paljenja i blagoslova treće adventske svijeće bio je prisutan i načelnik Mirko Korotaj.

Po završenom obredu paljenja treće adventske svijeće druženje je nastavljeno pred ulazom u toranj gdje su vrijedni župski suradnici za sve sudionike pripremili kuhano vino i sokove. Posljednjeg tjedna Došašća u župnoj crkvi Uzvišenja svetoga Križa u Radovcu mise zornice su ujutro u šest sati, kao i kroz sve dane u Adventu, a obred paljenja četvrte adventske svijeće, svijeće anđela, održat će se u subotu, 23. prosinca s početkom u 17 sati.

Komentari