erasmus ka2 projekt

FOTO Učenici I. OŠ boravili su u Švedskoj gdje su učili o korištenju 3D printera i pripremali se za RoboCup natjecanje

Objavljeno: 08.12.2017. 12:45

Zadnja izmjena: 08.12.2017. 12:50

U sklopu Erasmus KA2 projekta „Human science technology art engineering mathematics laboratory“ učenici I. Osnovne škole Varaždin sudjelovali su na aktivnosti učenja, poučavanja i treninga  u švedskom gradiću Hoforsu u periodu od 2.- 8. prosinca 2017. godine.

Domaćini ove projektne aktivnosti bili su učitelji osnovne škole „Peterskolen“, a na tjedan dana ugostili su partnere iz Italije i Hrvatske. Iz I.OŠ na aktivnosti je sudjelovalo ukupno 8 učenika sedmih i osmih razreda Noel Perić, Petar Pospiš, Jakob Trstenjak, Vanja Radovanović, Nikola Lazar, Petra Aračić, Klara Mikulčić i Katarina Šprem Veljavečki te dvoje učitelja Tea Pavičić Zajec i koordinator projekta Ivica Kolarić.

Učenici iz Švedske, Italije i Hrvatske educirali su se o korištenju 3D printera, zajedno izrađivali lego robote te se pripremali za RoboCup natjecanje koje će se održati u Italiji iduće godine, a tijekom zajedničkih druženja uspostavili su i dobru suradnju te razvili nova prijateljstva.

Osim edukativnih sadržaja, učenici su posjetili grad Gavle gdje su se upoznali s tradicionalnim običajem obilježavanja danas svete Lucije, isprobali švedske delicije te prošetali centrom grada i uživali u adventskom ozračju.

Također, svi učenici imali su organizirane sportske aktivnosti kao što je korištenje bazena, sauna, teretane te raznih sportskih dvorana dok su neki su i po prvi puta uživali u utakmici hokeya na ledu.

Idući susret projektnih timova održati će se u Varaždinu u veljači 2018. kada će I. OŠ Varaždin ugostiti partnere iz Švedske. 

 

Komentari