Ulaganja u IT obrazovanje

Foto - Učenici Osnovne škole Petrijanec sudjelovali na radionici robotike na Cresu

Objavljeno: 16.08.2023. 20:10

Zadnja izmjena: 17.08.2023. 08:00

Učenici Osnovne škole Petrijanec sudjelovali su na radionici robotike u Gradu Cresu, a tom prilikom posjetili su i tamošnju Osnovnu školu Frane Petrić, sve u organizaciji Udruge “Mladi u Petrijancu” te u suradnji s Općinom Petrijanec, Gradom Cresom i OŠ Petrijanec.

Učenici Mateo Kerežia, Dora Tomašek, Jakov Tomašek, Ruben Stolnik i Petar Zrinski, u pratnji učiteljice Kristine Jurjak, posjetili su tom prigodom i voćnjak te hotel za kukce škole, kao i manifestaciju "Creski Kaić", izvijestili su danas iz Općine Petrijanec.

Inače, Udruga “Mladi u Petrijancu” prijavila se na natječaj  za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga
 odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023. koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja te je ostvarena potpora za taj projekt od 13.051,08 eura za provođenje aktivnosti. Partnerstvo u projektu prihvatio je Grad Cres i time omogućio Osnovnoj školi Frane Petrića u Cresu upoznavanje sa mobilnom robotikom i RoboCup natjecanjem.

– Veseli me činjenica da svake godine udruge prijavljuju nove projekte na razne natječaje, pa čak i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a posebno veseli sinergija partnerstva škole, grada Cresa i općine Petrijanec te da se prave ideje za provođenje projekata javljaju upravo tamo gdje postoji potreba, a potrebu su iskazali upravo učenici OŠ Petrijanec koji pokazuju izniman interes za STEM područje u školi. To je ta prava vrijednost koja donosi mnogo više od ostvarene potpore od 13 tisuća eura za ovaj projekt  – istaknuo je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec. Izrazio je nadu da će se ta suradnja nastaviti i u idućim godinama.

Komentari