udruga put prirode

FOTO Uspješan High Ground Festival dokazao još jednom zašto je jedinstven

Objavljeno: 30.07.2017. 12:28

Zadnja izmjena: 31.07.2017. 13:32

Foto: Viktor Hranić

U organizaciji Udruge „Put prirode“ proteklih je dana održano drugo izdanje glazbeno - edukativnog festivala „High Grounds“ u mjestu Pišćanovec pokraj Varaždinskih Toplica.

Lokacija festivala bila je smještena kod Lovačkog doma s prekrasnim pogledom, sunčanim livadama i hladovinom magičnih topličkih šuma. Koncept festivalskog programa „High Grounds“ usmjeren je na sve dobne skupine, a uz zanimljivi glazbeni dio krasi ga puno edukativnog i umjetničkog izražaja. Dvodnevni glazbeni dio odvijao se na dva stage-a na kojima su se okupili DJ-evi raznih stilova i žanrova, dok je rock segment bio upotpunjen live svirkama.

- Uistinu smo se potrudili napraviti ovaj drugi po redu festival. Sretni smo i zadovoljni velikim odazivom, a uskoro ćemo napraviti video na kojem će se moći vidjeti atmosfera ovih dana. Teško je opisati riječima što smo sve lijepog doživjeli, a izuzetno nam je drago što smo i dodatno oživjeli ovaj naš kraj. - rekao nam je jedan od organizatora Damir Mrvčić. 

Organizacija Udruge "Put prirode" obavila je i više nego odličan posao, a valja napomenuti kako je ovaj projekt financirala Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Tako se na ovom dvodnevnom festivalu moglo pronaći za svakoga ponešto. Joga, igraonica za djecu, radionica zdrave hrane, izrada zubne paste, smoothie bar, projekcija crtanog filma Čudesna šuma, craft beer, izložba slika i fotografija u šumi, body painting, badminton i bočanje samo su bili jedan dio programa kojeg je pružio ovogodišnji High Ground Festival. Za posjetitelje s više avanturističkog duha bila su osigurana mjesta za kampiranje, a sve što je bilo potrebno donijeti bio je šator i/ili vreća za spavanje.

Izložba slika i fotografija u šumi

Ono što nas je posebno iznenadilo bila je posvećenost detaljima; fenomenalan i jedinstven stage DJ-a ukrašen solarnim svijetlima na kojem se puštala vrhunska elektronska glazba. Oko jedne pozornice ograda je bila napravljena od paleta, a na svakom koraku moglo se naići na rasplesane posjetitelje. Izložba fotografija koja se održala tokom dana bila je izložena u šumi odmah do pozornica, a u večernjim satima stazu su krasili ručno izrađeni solarni lampioni koje su izradili članovi kluba GreenEnergy InnovationProjects. Također, velik broj udruga i iz drugih gradova došle su dati potporu organizatorima što je samo dokaz kvalitete rada i upješnih zajedničkih suradnji. Uistinu, nas je pozitivno oduševio nivo organizacije i trud koji je za svaku pohvalu stoga očekujemo da će i treće izdanje High Ground Festivala prirediti nezaboravne trenutke, a ako nastave tako mogao bi postati jedan od većih i boljih festivala u regiji.
 

Komentari