sretno!

Foto - Varaždinski i međimurski kuhari odlaze na Kulinarsku olimpijadu u Stuttgart

Objavljeno: 29.01.2024. 13:08

Zadnja izmjena: 29.01.2024. 13:08

Članovi Regionalnog tima kuhara Varaždinske županije će od 2. do 7. veljače u Stuttgartu predstaviti svoja kulinarska i slastičarska umijeća na najstarijem, najvećem i najraznovrsnijem međunarodnom kulinarskom natjecanju u svijetu – Kulinarskoj olimpijadi, navode iz Varaždinske županije.

Članovi tima mladi su kuhari iz poznatih restorana s područja Varaždinske i Međimurske županije predvođeni kapetanom tima Marinom Pozderom, te pod mentorstvom dopredsjednika Hrvatskog kuharskog saveza Damira Crlenog i predsjednika Udruge kuhara Varaždinske županije Bojana Bohorča. Pročelnik za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek istaknuo je kako se od svakog natjecanja očekuju određeni rezultati, no u ovom slučaju najvažnije je sudjelovati.

- Ne mislim pritom sudjelovati kao puki promatrač, već kao medij koji može apsorbirati određene ideje, naučiti nešto novo, a sve u svrhu promocije Varaždinske županije i njene enogastronomije, odnosno naših tradicionalnih autohtonih proizvoda – rekao je pročelnik.

Dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni naglasio je kako će se ove godine na Kulinarskoj olimpijadi kroz razne kategorije predstaviti preko 3.000 kuhara i slastičara iz cijeloga svijeta.

- Bit će to veliki skup struke na jednom mjestu, mogućnost edukacije kroz međusobne razgovore, prezentacije i promocije i mislim da je to vrijedno iskustvo za ove mlade ljude iz Varaždinske županije od kojih neki na ovakvo natjecanje idu prvi put - rekao je.

Komentari