radni sastanak

Foto - Veleposlanik Njemačke o zelenim rješenjima na sastanku s gradonačelnikom Bosiljem

U palači Patačić, veleposlanika i njegove suradnike primio je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković...
Objavljeno: 23.08.2023. 10:30

Zadnja izmjena: 23.08.2023. 10:31

Foto: Boris Matijašec

Povodom održavanja Špancirfesta, Varaždin je danas posjetio veleposlanik SR Njemačke Christian Hellbach. 

U palači Patačić, veleposlanika i njegove suradnike primio je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Bosilj je pritom istaknuo kako Varaždin ima odličnu suradnju s gradovima s područja Njemačke.

- Željeli smo dobiti iskustva Njemačke u jednoj tranzciji prema zelenoj energiji i kako možemo iskoristiti njihova znanja kako bi grad Varaždin krenuo još više prema zelenoj tranziciji kao predvodnik. Bilo je zanimljivo dobiti sve te informacije. Imamo ideje na koji način ćemo krenuti u rješavanje problema sa sekundarnim komponentama otpada koje odvajamo i na tome i država mora poraditi kako bismo bili što bliže EU - rekao je Bosilj.

Nakon održanog radnog sastanka, veleposlanik i gradonačelnik sa suradnicima obišli su Špancirfest.

- Varaždin je jako lijep grad, a Špancirfest je poznat festival i kod nas u Njemačkoj. Ipak, nismo došli ovdje isključio radi zabave, već smo održali konstruktivan sastanak na kojem smo proučili mogućnosti za poboljšanjem suradnje. Inače imamo agendu u Hrvatskoj koja se tiče zelenih rješenja, o čemu smo također pričali na sastanku - rekao je Hellbach.

Komentari