Općina Petrijanec

Foto - Velik interes za radionice robotike u osnovnoj školi u Petrijancu

Objavljeno: 31.07.2023. 08:51

Zadnja izmjena: 31.07.2023. 08:51

Osnovna škola u Petrijancu organizirala je četiri radionice škole robotike u sklopu projekta EduRo – edukacija robotike kroz Hrvatsku, a interes učenika je velik, izvijestili su iz Općine Petrijanec.

– Dodijeljeno nam je 13.051,08 eura za provođenje projekta, a partneri su nam Grad Cres, Osnovna škola Petrijanec, škola iz Zagreba i naravno Općina Petrijanec. S tim sredstvima ćemo financirati sve te aktivnosti poput ovih radionice i međusobnih natjecanja, a slijede nam radionice za Grad Cres. gdje će i učenici OŠ Petrijanec također sudjelovati te nekoliko radionica i međusobnim natjecanjima te u Zagrebu gdje ćemo pripremati učenike za buduća svjetska i europska RoboCup natjecanja – istaknuo je načelnik općine Petrijanec Željko Posavec, koji će zajedno s voditeljem Centra izvrsnosti za robotiku Varaždinske županije Ivicom Kolarić voditi same edukacije.

Posavec dodaje da je to sve povezano s Europskim Robo Cup natjecanjem, kojem je po prvi put domaćin bio Varaždin te da s takvim projektima žele da napreduju STEM projekti u općini.

Radionice su namijenjene učenike sedmog i osmog razreda osnovnoškolskog obrazovanja, a ukupno će se organizirati 12 radionica. – Interes je zaista velik, a ove godine imamo i školski godišnji projekt STEM čarolija. Učenici se jako rado prijavljuju na sve što je znanstveno i “robotično”, a pogotovo je veliki odaziv na robotiku – istaknula je Valerija Paljak, ravnateljica OŠ Petrijanec.

Na radionici robotike u Osnovnoj školi Petrijanec sudjelovali su učenici: Mateo Kerežija, Dora Tomašek, Jakov Tomašek, Ruben Stolnik, Petar Zrinski i Jana Šipek, navodi se u priopćenju.

Komentari