grad novi marof

Foto - Za nove učenike Srednje škole Novi Marof osigurana nova prijenosna računala

Objavljeno: 12.09.2023. 08:54

Zadnja izmjena: 12.09.2023. 08:54

Zahvaljujući suradnji Grada Novog Marofa i Srednje škole Novi Marof, novi učenici te škole dobili su nova prijenosna računala.

Radi se o 47 učenika prvih razreda Srednje škole koji su na svečanosti podjele u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu jučer preuzeli svoja računala. Ravnatelj Srednje škole, Nikola Žganec, rekao je da Grad Novi Marof izdvaja velika sredstva za srednjoškolsko obrazovanje i da je to, osim bolje opremljenosti učenika, i velika pomoć roditeljima. Dodao je da je u školsku godinu 2023./2024. upisano 47 učenika, a vrijednost prijenosnih računala i udžbenika koje Grad financira je u iznosu od 25,3 tisuće eura.

- Iako je sama svečanost upriličena za podjelu prijenosnih računala, tu su i ostala izdvajanja za učenike, što zasigurno cijene i roditelji, ali i mi kao srednja škola gdje smo još motiviraniji da u sljedeće četiri godine pripremimo naše učenike ili za odlazak na fakultete ili pak za tržište rada. U svakom slučaju, Srednja škola Novi Marof priprema svoje učenike da budu uspješni u bilo kojoj karijeri za koju se kasnije odluče, a u Gradu Novom Marofu imamo partnera koji nam pomaže u tome - rekao je Žganec.

Financiranje prijevoza

Gradonačelnik Siniša Jenkač i ravnatelj Žganec složili su se kako će se međusobna suradnja nastaviti, odnosno da će se i dalje raditi na podizanju standarda obrazovanja, kako bi učenici novomarofske srednje škole imali iste uvjete kao i njihovi vršnjaci u drugim srednjim školama.

- Uz nabavku prijenosnih računala, osiguravamo i sredstva za nabavku udžbenika za sve učenike prvih razreda. Također, Grad u potpunosti financira i javni prijevoz za sve učenike kojima je udaljenost od adrese prebivališta do adrese škole od 2 do 5 km, a koji nisu obuhvaćeni odlukom Vlade o sufinanciranju prijevoza u visini od 75 posto troškova međumjesnog javnog prijevoza - rekao je Jenkač.

Komentari