Grad Varaždin

Foto - Zahvaljujući nagradi, posađena nova drveća u Varaždinu

Objavljeno: 14.11.2023. 17:55

Zadnja izmjena: 14.11.2023. 17:55

Zahvaljujući pobjedi u ekološkoj akciji 'Od izvora do mora'  koju su organizirale tvrtke Coca-Cola  i Konzum te Udruga gradova i Jutarnji list, u Varaždinu su danas posađena nova drveća.

U Aleji Ivana Režeka te na zelenoj površini uz Autobusni kolodvor djelatnici Parkova danas su posadili stabla 18 gledičija i 12 stupastih tisa, a sredstva za sadnju osigurali su sponzori akcije 'Od izvora do mora'.  Donacija tvrtke Coca-cola HBC Hrvatska vezane uz uspješnu realizaciju projekta je ukupno 14.000 €. Sadnji drveća prethodila je pobjeda Varaždina u ekološkoj akciji. U kategoriji velikih gradova, Varaždin je pobijedio skupivši najviše bodova od svih gradova uključenih u tu nacionalnu akciju. Tijekom akcije čišćenja Dravske šume koja je održana u Varaždinu, uz Dan planeta Zemlja prikupljeno je 8.400 kilograma otpada, a sudjelovalo je 150 volontera. Sadnjom tog drveća, Grad Varaždin je ujedno ispunio zahtjev učenika da se oplemeni taj prostor.

Naime, 2022. godine učenici Prve gimnazije predali su Gradu Varaždinu peticiju s više od 300 potpisa kojom su tražili postavljanje klupa na stajalištima na Autobusnom kolodvoru i sadnju stabala uz zid Kapucinske crkve kako bi se formirao hlad iznad stajališta za ljetnih mjeseci. Peticiju su gradonačelniku predali u sklopu Aktivističke radionice u okviru projekta Grad na drugi pogled. Gradonačelnik Neven Bosilj zahvaljuje se organizatorima i sponzorima akcije.  

Komentari