Općina Trnovec Bartolovečki

Foto - Završena sanacija Kratke ulice, Vitković najavljuje daljnja ulaganja

Objavljeno: 12.09.2023. 17:30

Zadnja izmjena: 12.09.2023. 17:41

U Općini Trnovec Bartolovečki nedavno su dovršeni radovi u jednoj od najstarijih ulica u naselju Trnovec, u Kratkoj ulici, u čiju je sanaciju u duljini od 300 metara uloženo 158 tisuća eura, izvijestili su danas iz te Općine.

Kratka ulica naprosto je  vapila za potpunom sanacijom, kazala je načelnica te općine Verica Vitković. - Bilo je velikih rupa i udarnih rupa nakon kanalizacije koji nisu sanirani, a Općina je ove godine za to osigurala sredstva - istaknula je.

Nakon rezanja asfalta, zamjene tampona i postavljanja novog asfaltnog sloja, danas je Kratka ulica moderna i široka ulica s biciklističkom stazom. Sredstva za sanaciju bila su osigurana u općinskom proračunu, a također putem natječaja od Ministarstva graditeljstva za tu prometnicu odobreno je 30 tisuća eura.

Što se, pak, tiče daljnjih planova, Vitković ističe da se u idućim godinama nada da će se uspjeti sanirati sve ulice koje su u nadležnosti Općine te dodala kako se trenutno izvode radovi i u Ulici Augusta Šenoe u naselje Trnovec. Radi se o ulici dugoj 200 metara, sa sličnom problematikom kao i Kratka ulica, a vrijednost radova je 90 tisuća eura, koji bi trebali biti dovršeni za dva tjedna.

Komentari