uskoro otvorenje

Foto - Uskoro otvorenje Habdelićevog trga, u tijeku finalni radovi

Objavljeno: 25.04.2023. 13:54

Zadnja izmjena: 25.04.2023. 15:25

Foto: Boris Matijašec

U Varaždinu samo što nisu završeni radovi na uređenju Habdelićevog trga, koji su započeli u listopadu prošle godine. Uređeni prostor pješački povezuje Habdelićevu ulicu i šetalište Vatroslava Jagića.

Hodne plohe izvedene su u trajnom i kvalitetnom kamenom materijalu - sivom granitu koji je tipičan za povijesnu jezgru Varaždina. Planirana je i sadnja dva stabla koja će, s trećim već postojećim stablom, nastaviti drvored koji već postoji u istočnom djelu Habdelićeve ulice.

U južnom dijelu obuhvata smještena je velika klupa, koja je položena na jedan od 'rezova' u prostoru. Projekt obuhvaća i postavu novih rasvjetnih stupova, postavljenih obodno u odnosu na obuhvat zahvata. Između stupova razapeta je čelična užad koja nosi svjetiljke, dok su na sjevernom rubu trga smješteni stalci za bicikl.

Podsjetimo, ovog četvrtka s početkom u 16 sati održava se konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, nakon koje će gradski vijećnici zajedno s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem i njegovim zamjenikom Miroslavom Markovićem obići novouređen Habdelićev trg.

Komentari