NAJGOL JESENSKOG DIJELA 2. ŽNL

Golgeter 2. ŽNL i budući liječnik Ivan Podsečki iz NK Lepoglava želi igrati 1. ŽNL i raditi u OB Varaždin

Objavljeno: 27.12.2020. 18:25

Zadnja izmjena: 27.12.2020. 18:42

U izboru za Najgol jesenskog dijela 2. Županijske nogometne lige ŽNS Varaždin najviše vaših glasova, i to čak 52 posto, dobio je Ivan Podsečki za gol postignut u susretu 6. kola. Susret je igran u Lepoglavi između NK Lepoglava i NK Dinamo 01.

Ivan Podsečki rođen je 24. siječnja 1999. godine u Varaždinu i od onda živim u Rinkovcu kod Bednje. Završio je OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi, te gimnaziju u Srednjoj školi Ivanec. Trenutno je student 4. godine medicine na Medicinskom fakultetu u Rijeci. 

Kao i većina dječaka počeo ja igrati i trenirati nogomet, a najvažniji razlog zašto je uopće krenuo na nogomet bio je zbog bratića Andreja Kramarića, koji mu je i najveći uzor.

- U stalnom smo kontaktu i nakon svakog kola komentirati njegovu, ali i moju utakmicu. Zahvaljujući Vama tako što se snimaju sve utakmice 1. i 2. ŽNL Varaždin, mogu mu i pokazati, a ne samo opisati, majstorije nas amaterskih igrača. Na samom početku moje nogometne karijere bio sam golman, no nakon pokazanih boljih vještina kao igrač, bio sam usmjeren od strane trenera pionir Vladimira Škvarića da igram krilnog napadača odnosno čistu špicu. Već sa 16 godina debitirao sam za seniorsku momčad pod vodstvom trenera Siniše Matuze. Najveće postignuće s NK Lepoglavom je osvajanje naslova 2. ŽNL 2015/16. s juniorskim uzrastom pod vodstvom trenera Kristijana Bizeka, aktualnim seniorskim trenerom.

Taj dio igračke karijere vam je posebno ostao u sjećenju?

- To osvajanje naslova je jedna lijepa priča jer smo sa samo 14 igrača ostvarili 17 pobjeda i 3 poraza s time da smo od 7. kola ostvarili 13 pobjeda u nizu. Isto tako jedan od ljepših trenutaka koje pamtim je asistencija mome bratu, Silviu Podsečkom, ove sezone protiv NK Nove Vesi za vodstvo i pobjedu od 5:1.

Nakon predstavljanja, kako bi prokomentirli jesenskog dijela prvenstva u 2. ŽNL i kakvi su planovi klupski u proljetno dijelu prvenstva?

- Ove sezone 2. ŽNL je vrlo zahtjevna liga, jer svaka ekipa će odigrati veliki broj utakmica a natječe se velik broj vrlo kvalitetnih ekipa. NK Lepoglava trenutno se nalazi na 5. mjestu s 20 bodova. Mi smo uigrana, vrlo mlada ekipa uz nekolicinu starijih i iskusnijih igrača, kompaktna, željna pobjeda, neustrašiva momčad s afinitetom ka vrhu tablice. Zadovoljni smo s našom trenutnom pozicijom na tablici, no vrlo lako smo mogli biti treći da nismo kiksali u nekoliko utakmica. Nadamo da ćemo u nastavku sezone napasti vrh tablice i vratiti se tamo gdje pripadamo, a to je 1. ŽNL. Ove sezone uređen nam je travnjak, koji je trenutno jedan od najboljih u županiji i na kojem za sada nismo poraženi, imamo četiri pobjede i jedan remi. Ključ dobre igre NK Lepoglave je odlična atmosfera u svlačionici i to što većina igrača igra zajedno od najmlađih uzrasta.

Kakvi su osobni planovi u narednom razdoblju, vezim za dogomet ali i za fakultet?

- Uspijevam uskladiti privatni život s nogometom. Studiram u Rijeci na jednom od najtežih studija, tako da većinu vremena izvršavam obaveze vezane uz studij. Primarni cilj mi je završiti medicinu. Nakon toga htio bih odabrati specijalizaciju u OB Varaždin. To je trenutni plan. Nogomet je moj najbolji hobi. Vrlo dobro mi dođe kao „ispušni ventil“. Trenutno zbog mnogo obaveza ne stignem konstantno trenirati i ne stignem dolaziti na svaku utakmicu, ali zato kada god mogu obavim trening i dođem kući za vikend da mogu odigrati utakmicu. Što se tiče daljnjih planova vezanih uz nogomet, nakon što završim studij i zaposlim se, mogao bih češće trenirati i dolaziti na većinu utakmica, tako da mi je cilj igrati 1. ŽNL s NK Lepoglavom.

Nakon fakulteta i igranja za NK Lepoglava sigurno vam ostaje malo slobodnog vremena, ali da li postoji još neka aktivnost kojom se bavite? 

- Osim nogometa okušao sam se s mnogim sportovima, većinom samo rekreativno. Posljednju godinu uz nogomet igram i pikado. Pikado je jedna fenomenalna igra za koju nije potrebno mnogo toga, a odlična je za razonodu, vježbanje preciznosti, mozga ... Trenutno pratim SP u pikadu, nažalost hrvatski predstavnik Boris Krčmar je ispao u prvom krugu, a moj favorit za osvajanje je Velšanin Gerwyn Price.

I za kraj draga Ivanova uspomena s utakmice Hrvatska – Engleska, Svjetsko nogometno prvesntvo 2018, ispred stadiona Lužniki u Moskvi.

 

Komentari