Gotovo polovica varaždinske županije uključena u projekt PAVolor

Piše: eVz

Objavljeno: 08.11.2012. 15:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: -

S provedbom je započeo novi projekt kojeg je, prema fondovima Europske unije, aplicirao projektno-razvojni ured iz Lepoglave. Riječ je o projektu PAVolor iz programa Europa za građane, mjera 1 – povezivanje gradova, a radi se o povezivanju općina Bednje s hrvatske strane i Videm sa slovenske.

S hrvatske strane, u projekt će biti uključene razne civilne organizacije s bednjanskog područja, a ukupno će se održati četiri posjete Videmu. Prvi od njih već se održao u subotu, 3. studenog, a prisustvovalo je 60-ak sudionika. Ostala tri su predviđena za 15.i 22. studeni  te 1. prosinca kada bi projekt, čija je ukupna vrijednost devet tisuća eura, i službeno trebao završiti.

Ciljevi projekta su zajednički međukulturalni projekti, ekonomski i ruralni razvoj te razvoj organizacija civilnog društva, a prema tim ciljevima prilikom prvog posjeta krenulo se raznim aktivnostima, od zajedničkog krštenja mošta preko upoznavanja Videma pa sve do prezentacija primjera dobre prakse regionalnog razvoja u Europskoj uniji.

U projekt su tako uključeni predstavnici KUD-ova, jedinica lokalne samouprave, organizacija mladih, civilne zaštite, ali i LAG-ova Halo (SLO) i Sjeverozapad (HR) u koji su uključeni gradovi Lepoglava i Ivanec te općine Bednja, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Vidovec i Vinica pa je na taj način u ovaj projekt uključeno gotovo polovica naše županije.

Komentari