Grad Lepoglava i Občina Cirkulane zajedno proslavili ulazak Hrvatske u EU

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 01.07.2013. 19:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju Grad Lepoglava i slovenska Občina Cirkulane, danas, 1. srpnja organizirali su prigodan program na graničnom prijelazu Sveti Florijan u Zlogonju.

Obraćanje gradonačelnika Marijana Škvarića i župana Janeza Jurgeca odnosilo se na obostrano zadovoljstvo ulaska Hrvatske u Europsku zajednicu kao 28. država članica. Djeca osnovnih škola s lepoglavskog područja i občine Cirkulane pustili su u zrak balone s obilježjima Europske unije, a u tome su im se pridružili gradonačelnik Škvarić i župan Jurgec.

-Iskreno bih čestitao gradonačelniku Škvariću na ovom povijesnom danu i uvjeren sam da ovim druženjem pokazujemo da je granica samo administrativna stvar, s obzirom da zajedno živimo na ovom području. Nadam se da ćemo zajedno raditi na projektima poboljšanja komunalne infrastrukture ovoga kraja – izjavio je župan Janez Jurgec.

-Ovim ulaskom u Europsku uniju Lepoglava će nastojati iskoristiti što više sredstava iz EU fondova u čemu i Lepoglava i Cirkulane imaju iskustva. Ovom današnjom simbolikom obilježavanja želimo pokazati da nas granični prijelaz nikad nije dijelio – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Komentari