pumpe za ispumpavanje vode

Grad Lepoglava vatrogascima nabavio pumpe vrijedne 13 tisuća kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.03.2018. 17:23

Zadnja izmjena: 15.03.2018. 17:24

Grad Lepoglava nastavlja s opremanjem dobrovoljnih vatrogasnih društava s gradskog područja. Kako su poručili iz grada, uz znatna proračunska sredstva namijenjena njihovoj redovnoj djelatnosti, Grad Lepoglava dodatno oprema tri gradska dobrovoljna vatrogasna društva.

Nakon što im je već ranije donirao agregate, motorne pile i povezao ih mobilnim uređajima, vatrogascima je uručena još jedna gradska donacija vrijedna oko 13.000 kuna. Riječ je o pumpama za ispumpavanje vode koje je gradonačelnik Marijan Škvarić uručio vatrogascima iz DVD-a Lepoglave, DVD-a Kamenice i DVD-a Višnjice.

- Pratimo potrebe naših vatrogasaca i u dogovoru s gradskom Vatrogasnom zajednicom nabavljamo im potrebnu opremu. S obzirom na vremenske uvjete ovih su dana učestale intervencije ispumpavanja vode iz stambenih i gospodarskih objekata građana za što su vatrogascima potrebne dodatne pumpe kojima će odsad raspolagati – rekao je gradonačelnik Škvarić zahvalivši vatrogascima na njihovom radu i angažiranosti te odazivu na svaki poziv u pomoć.

Ispred svih društava Gradu se na još jednoj donaciji opreme zahvalio predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga istaknuvši da će je vatrogasci, kao i dosad dobivenu opremu, koristiti pomažući građanima.

Uz donaciju opreme, Grad Lepoglava će za vatrogastvo u 2018. godinu izdvojiti 400.000 kuna – 350.000 kuna za redovnu djelatnost te 50.000 kuna za dodatnu nabavku opreme.

 

Komentari