sjednica gradskog vijeća

Grad Novi Marof: U 2022. godini ostvareni prihodi u iznosu od 6,9 milijuna eura

Objavljeno: 23.05.2023. 19:15

Zadnja izmjena: 23.05.2023. 19:15

Na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Novi Marof, održanoj jučer, između ostalog, usvojen je godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada za 2022. godinu te je donesen plan rada Savjeta mladih.

Ukupni prihodi Proračuna Grada Novog Marofa u 2022. godini, kako je bilo rečeno, ostvareni su u iznosu od 6,9 milijuna eura. Također, kako su dodali, za građenje komunalne infrastrukture, Grad Novi Marof osigurao je u 2022. godini 1,32 milijuna eura od čega je utrošeno oko milijun eura. Financirano je i održavanje komunalne infrastrukture za što je utrošeno 571 tisuća eura. Većina investicija izvršena je u cijelosti, ali treba uzeti u obzir i investicije koje se protežu na više godina. Kako je pritom naglasio gradonačelnik Siniša Jenkač, veliki značaj se pridaje zaštiti okoliša i očuvanju prirode.

- Grad Novi Marof zna kolika je važnost očuvanja okoliša te stoga inicira proširenje površine za smještaj uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i proširenje zone K3 radi rezerviranja prostora za izgradnju reciklažnog dvorišta za građevinski otpad i otpad koji sadrži azbest. Gradsko vijeće prihvatilo je tako i Izvješće o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u svrhu izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona - navode iz Grada.

Komentari