sjednica gradskog vijeća

Usvojen proračun Grada Novog Marofa za 2024. godinu 'težak' preko 16,5 milijuna eura

Objavljeno: 20.12.2023. 13:19

Zadnja izmjena: 20.12.2023. 13:22

Foto: Arhiva

Većinom glasova vijećnika Gradskog vijeća Novog Marofa prihvaćen je proračun za 2024. u iznosu od 16.7 milijuna eura.

Proračun predviđa realizaciju kapitalnih projekata, daljnji razvoj grada Novog Marofa, a i dalje su prioritet mještani, prije svega oni najmlađi, mlade obitelji, umirovljenici, odnosno zadržavanje, ali i daljnje unaprjeđenje njihovog standarda. Govoreći o proračunu, gradonačelnik Siniša Jenkač naglasio je da sadrži brojne kapitalne projekte.

- Proračun je snažan što se tiče rashodovne strane, a očekujem da će prihodovna strana to pratiti. Središnja vlast uvijek je bila naš partner u velikim projektima i prema najavama tako će biti i iduće godine. Proračun za 2024. godinu odražava našu predanost razvoju Grada Novog Marofa. Sredstva su pažljivo raspoređena kako bismo podržali sve ono što čini naš grad boljim mjestom za život - kazao je.

Sredstva u proračunu koristit će se dobrim dijelom i za programe građenja komunalne infrastrukture, kao što je sanacija, uređenje i modernizaciju nerazvrstanih cesta, javnih prometnih površina, javnih zelenih površina, javne rasvjete i parkirališta te groblja, za što je osigurano 4,8 milijuna eura. Za održavanje komunalne infrastrukture u Proračunu je osigurano 968 tisuća eura. Također, sredstva za programe javnih potreba u sportu iznose 190 tisuća eura, dok je za programe javnih potreba u kulturi planirano 619 tisuća eura.

Komentari