Gradsko vijeće: Odluke o odabiru koncesionara za tekući i balirani otpad

Objavljeno: 21.03.2013. 09:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća pred gradskim će se vijećnicima naći čak 25 točaka dnevnog reda.

Između ostalog, među njima su i točke o odabiru koncesionara za tekući i balirani komunalni otpad, ali i točka o davanju suglanosti za integraciju varaždinskog Veleučilišta i Medijskog sveučilišta. 

>> Stručno povjerenstvo ponovno predlaže Univerzal kao koncesionara za odlaganje otpada

>> Ako bale odu u Davor, njemački E.ON će se žaliti nadležnima u EU

Nadalje, vijećnici će odlučivati i hoće li se ići u prvi rebalans proračuna, ali će odlučivati i o darivanju FOI-u nekretnine u Ulici Petra Krešimira IV te o darivanju zemljišta Varaždinskoj biskupiji za izgradnju Caritasovog doma na Banfici.

Članovima Gradskog vijeća i medijima prije početka sjednice podijeljen je dopis predstavnika 7. mjesnog odbora na čijem će se području vršiti obrada tekućeg komunalnog otpada. Oni se ponovno protive prijedlogu Stručnog povjerenstva o odabiru Univerzala kao koncesionara za zbrinjavanje tekućeg otpada.

Toj se odluci protive zbog pretjerane buke, podizanja prašine, neugodnih mirisa te pojave štetočina.

- Nadalje, od Grada tražimo da s budućim koncesionarom regulira siguran način otpreme baliranog otpada bez štetnih utjecaja na okoliš i promet. Smatramo da Grad ima svoju komunalnu tvrtku koja je odgovorna za rad s komunalnim otpadom. Ona je za to od nas plaćena – stoji, između ostalog, u dopisu predstavnika 7. MO.

No, prije svega slijedi uvijek buran "aktualni sat".

Sjednicu Gradskog vijeća uživo možete pratiti i na eVaraždinu. 

Komentari