Održana preventivna akcija

GUŽVE U SRAČINCU Roditelji pokupe djecu iz škole, a onda ne mogu izaći na cestu

Objavljeno: 15.03.2019. 13:56

Zadnja izmjena: 15.03.2019. 14:07

Podsjećamo kako zbog novog Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta, došlo je do gušenja prometa u Općinama poput Sračinca i Cestice. Stoga je na inicijativu Odbora za prevenciju Općine Sračinec održana preventivna akcija reguliranja prometa kod OŠ Sračinec.

Kako navode iz Općine, radi se o izuzetno prometnom dijelu jedne od najopterećenijih cesta u Hrvatskoj, gdje se u jutarnjim satima stvara velika gužva, a nerijetko se događaju i manje prometne nezgode.

- Došli smo ponuditi rješenje roditeljima koji dovoze djecu u školu. Zajedno s policijom upozorili smo ih na pravilan pravac izlaska iz dvorišta škole. Naime, nakon ulaska u dvorište škole većina se vozača okreće i pokušava se istim putem vratiti na državnu cestu D2, gdje nastaje prometni čep i teško je izaći. - rekao je načelnik Božidar Novoselec te dodao: "Molimo sve roditelje da, ako baš moraju automobilom ući u dvorište škole, djecu puste iz auta pored parkirališta, a oni s vozilom nastave ravno, iza osnovne škole. Tamo će izaći na ulicu Mate Melinčeka gdje mogu nastaviti kretanje u dva pravca".

Komentari