općina petrijanec

Foto - HAK-ova radionica 'Vidi i klikni' u Dječjem vrtiću Bambi Petrijanec

Objavljeno: 15.12.2023. 08:01

Zadnja izmjena: 15.12.2023. 08:01

HAK provodi nekoliko tradicionalnih kampanji koje imaju za cilj podizanje svijesti za odgovorno i sigurno sudjelovanje u prometu koje su dio događanja vezanih za podizanje razine cestovne sigurnosti.

Predškolci te djeca iz Vanjske predškole Dječji vrtić 'Bambi' iz Petrijanca aktivno su sudjelovali u Hak-ovom projektu. Uz predškolce, u projektu su sudjelovala i djeca prvih razreda osnovne škole.

Na ozljeđivanja i stradavanja djece u prometu treba biti posebno osjetljiv, bez obzira radi li se o obitelji ili društvu u cjelini. Učestalo upozoravanje i senzibilizacija vozača, roditelja, javnosti uopće može i mora dovesti do cjelokupne promjene stavova i ponašanja sudionika prometa.
Poznavanje prometnih propisa, sigurnosnih pravila i odgovorno ponašanje na cesti vitalni su ponderi svake kampanje. Sve dosad provođene kampanje, akcije i aktivnosti – kao i ovaj preventivno sigurnosni projekt, dio su misije HAK-a i koncepta cjeloživotnog učenja o prometu i odgajanja za sigurno sudjelovanje u prometu.
 

Komentari