VELIKI USPJEH RUKOMETAŠA

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih postala svjetski prvak, čiji je član i Ivan Pajić iz Vidovca

Objavljeno: 23.07.2018. 10:40

Zadnja izmjena: 23.07.2018. 10:49

Foto: HSSG

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih obranila je naslov svjetskog prvaka, a u sastavu reprezentacije bio je i Ivan Pajić iz MRK Vidovec, javljaju iz Varaždinskog sportskog saveza gluhih.

U finalu 2. Svjetskog prvenstva u rukometu za gluhe, koje je održano u brazilskom Caxias do Sulu, Hrvatska je pobijedila Rusiju rezultatom 29:22 (12:11).

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih nastupila je u sastavu: Marko Prošenski Antonio Rozić, Ilija Perak, Oliver Lušić, Kristijan Živković, Dominik Žmirić, Tomislav Bošnjak, Pero Jukić, Mario Bašić, Bojan Crnojević, Teo Glumac, Ivan Pajić, Mateo Perak, Dean Šagovac, Nemanja Damjanić, Marjan Turković i Vedran Jakovljević. Izbornik i trener reprezentacije koju od milja zovu „Tihi pakleni“ je Mario Sirotić, pomoćni i kondicijski trener Jakov Previšić, fizioterapeut Marinko Smolčić a prevoditelj znakovnog jezika Mario Lušić.

Od pojedinačnih nagrada Dean Šagovac je proglašen najboljim vratarem, a Tomislav Bošnjak najboljem igračem.

Tako su „Tihi pakleni“onovili uspjeh s 1. Svjetskog prvenstva održanog u Turskoj prije četiri godine. Iz Brazila će zlatni „Tihi pakleni“ doputovati u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman u utorak, 24. srpnja oko 13,20 sati.

Komentari