Imenovani privremeni pročelnici novih upravnih odjela grada Varaždina

Objavljeno: 21.08.2012. 14:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Na snagu je stupila odluka o preustroju gradske uprave donesena na sjednici Gradskog vijeća početkom kolovoza, a kojom je smanjen broj upravnih odjela u Gradu Varaždinu. Imenovani su i privremeni pročelnici novih odjela koji će na toj dužnosti ostati do odabira novih pročelnika na javnom natječaju.

Odlukom o preustroju propisano je da se ukidaju upravni odjeli za kulturu, sport i tehničku kulturu, odjel za obrazovanje i znanost i odjel za zdravstvo i socijalnu skrb koji su spojeni u jedan megaodjel za društvene djelatnosti.

Ukida se i tajništvo grada, a umjesto toga u gradskoj upravi će funkcionirati upravni odjel za poslove gradonačelnika, a ista sudbina zadesila je i odjel za lokalnu samoupravu i opće poslove koji postaje odjel za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove.

Upravni odjela za poslove gradonačelnika privremeno će voditi Branka Matavulj, upravni odjel za društvene djelatnosti Ružica Radelić, a odjel za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove Mirna Kezele.

Preostale odjele, koji su postojali i do sada, nastavljaju voditi isti pročelnici kao i do sada. Komunalni pročelnik tako ostaje Vlado Vlašić, financ pročelnica i dalje će biti Mirela Ivanković, odjel za gospodarstvo nastavit će voditi Jelena Zrinski Berger, a odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Stanko Vitez

Gradonačelnik će na prijedlog pročelnika za svaki upravni odjel donijeti Pravilnike o unutarnjem redu upravnog odjela u roku 60 dana od dana stupanja na snagu Odluke.

- Do donošenja pravilnika o unutarnjem redu i rasporeda na radna mjesta prema tom pravilniku, preuzeti službenici obavljaju poslove koje su do tada obavljali, odnosno druge poslove po nalogu pročelnika upravnog tijela, a pravo na plaću i ostala prava iz službe ostvaruju prema dotadašnjim rješenjima – priopćili su iz Gradske vijećnice. 

Komentari