u dvorcu Batthyany

Izložba 'Neustrašive žene' u petak stiže u Ludbreg

Objavljeno: 12.12.2023. 17:35

Zadnja izmjena: 12.12.2023. 17:35

Foto: Neustrašive žene - putujuća izložba ilustracija

S početkom u 18 sati u petak u izložbenom prostoru dvorca Batthyany, u sklopu programa Ludbreg petkom, otvara se izložba 'Neustrašive žene'. Izložba ostaje otvorena do 31. prosinca.

Izložba “Neustrašive žene” ima višestruku vrijednost – s jedne strane riječ je o likovnoj izložbi kroz koju se promoviraju suvremene hrvatske ilustratorice, ali i sam medij ilustracije, dok istovremeno izložba ima edukativan karakter jer se putem izložbe educira šira javnost o relevantnosti i značenju žena u hrvatskoj povijesti i sadašnjosti iz najrazličitijih područja. Izložba je namijenjena svim generacijama jer komunicira sadržaj kroz medij ilustracije uz koji kao djeca odrastamo, ali je namijenjena i odraslima kroz sam sadržaj i svoje suvremene interpretacije.

Putujuća izložba 'Neustrašive žene' temelji se na knjigama 'Priče o neustrašivim hrvatskim ženama' autorice Tatjane Barat i 'Ikone: neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku' autorice Rosie Kugli. Izložba objedinjuje ukupno 100 ilustracija značajnih žena iz hrvatske povijesti i sadašnjosti koje su ilustrirale 23 hrvatske ilustratorice. Organizatorica izložbe je kustosica, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol.

Komentari