JEDINSTVENO

Jedini klub u kojem treniraju i igraju dva para blizanki

ŽNK Lepoglava

Objavljeno: 26.04.2020. 19:42

Zadnja izmjena: 26.04.2020. 20:23

Rijetko se dogodi da u nekom sportskom klubu treniraju blizanke, a još rjeđe da u istom klubu trenira dva para blizanki. ŽNK Lepoglava jedni je nogometni klub u kojem trenira dva para blizanki.  Riječ je o Tei i Eni Hojsak te o Veroniki i Doroteji Hrman.

Tea i Ena imaju po 21 godinu. Nogomet treniraju sedam godina. Igraju za seniorsku ekipu ŽNK Lepoglava. Tea studira na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, a Ena na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu smjer Menadžment turizma i sporta. Iako ih drugačiji interesi prema studiju i poslu razdvajaju, ljubav prema nogometu ponovo ih spaja.

Veronika i Doroteja imaju po 16 godina. Veronika je starija od Doroteje dvije minute, a idu u 2. razred različitih srednjih škola. Veronika pohađa Graditeljsku, prirodoslovnu i rudarsku školu smjer ekološki tehničar, a Doroteja Srednju strukovnu školu za kozmetičarku. Nogomet igraju od 12 godine. Suigračice u šali kažu da ih većina raspoznaje po kopačkama ili broju na dresu s obzirom da obje igraju na poziciji stopera.

Komentari