općina cestica

Jednoglasno prihvaćen Proračun Općine Cestica za 2022. godinu

Objavljeno: 27.11.2021. 10:52

Zadnja izmjena: 27.11.2021. 10:52

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog  vijeća Općine Cestica, općinski vijećnici jednoglasno su prihvatili prijedlog Proračuna Općine Cestica za 2022. godinu kao i projekcije za 2023. i 2024. godinu.

Kako su naveli iz Općine, najviše sredstava je osigurano za investicije, komunalnu infrastrukturu, kao i za modernizaciju nerazvrstanih cesta, aglomeraciju, dogradnju i nadogradnju dječjeg vrtića te obrazovanje. Osigurano je sufinanciranje smještaja djece u vrtićima, produženi boravak djece u školi, stipendije i ulaganje u obrazovanje u iznosu od 2,5 milijuna kuna.  

Osigurana je isplata "božićnica" za umirovljenike koji primaju mirovine niže od 2.500 kuna, a najavljena je i tradicionalna podjela poklona povodom Svetog Nikole za djecu, kao i prethodnih godina.

Načelnik Mirko Korotaj zahvalio je svim vijećnicima na prihvaćanju Proračuna. - Iako je ova godina za općinske financije bila izazovna, mi nismo stali sa naporom i radovima, smatram da je za 2022. godinu vijećnicima predstavljen realan Proračun i želim da se svi još više uključe u razvoj zajednice. Finalizirali smo mnoge projekte, planirane investicije, te optimistično nastavljamo aktivnosti - rekao je.

Komentari