ŠPANCIRFEST CUP 2019.

Kadeti Slaven Belupa osvojili 5. Špancirfest Cup

Objavljeno: 29.08.2019. 16:04

Zadnja izmjena: 29.08.2019. 16:11

Nogometna Akademija NK Varaždin i Udruga za očuvanje tradicije i promocije nogometa u Varaždinu "Đuro Kulčar" bili su uspješni organizatori tradicionalnog međunarodnog nogometnog turnira kadeta  5. Špancir Cup 2019.

U jednodnevnom natjecanju gdje se igralo u dvije skupine gledali smo, zanimljiv i dobar nogomet, a svoje nogometno znanje prezentirali su mladi nogometaši 2004. godišta iz NK Lokomotiva Zagreb, NK Slaven Belupo Koprivnica, NK Mura (Slovenija), FC GAK (Austrija), FC Kaposvari (Mađarska) i ekipa domaćina NK Varaždin.

Konačnog pobjednika odlučili su jedanaesterci, jer je finalni susret između NK Slaven Belupo i NK Mura završio bez golova. Spretnij i sretniji u izvođenju udaraca sa bijele točke bili su nogometaši Slaven Belupa pobjedivši sa 6:5 te tako osvojili ovogodišnji kup.

U utakmici za 3. mjesto NK Varaždin je bio bolji od vršnjaka iz NK Lokomotiva, dok je u utakmici za 5. mjesto FC GAK savladao FC Kaposvari s 1:0.    

Uz znak zahvalnosti na sudjelovanju, domaćini su svojim gostima poklonili prigodni suvenir "Cvijet prijateljstva" te posebno izrađeni bilten za tu priliku kao i prospekte grada Varaždina.

Ovogodišnji turnir igrao se u znak zahvalnosti i sjećanja na nekadašnjeg igrača NK Varteks legende kluba Stanka Švarca - Švrleta (1946. - 2004).

Konačni poredak:

1. NK Slaven Belupo

2. NK Mura

3. NK Varaždina

4. NK Lokomotiva

5. FC GAK

6. FC Kaposvari

 

Komentari